LÖRDAG 19 AUGUSTI 2017

NASSIM AL FAKIR

Nassim Al Fakir kommer från Bolibompadrakens grotta till Sävsjö Celebration. Han är älskad hos både stora och små och har tagit de svenska barnhemmen med storm; känd bland annat som programledare i Bolibompa och för rösten till snögubben Olof i den populära Disneyfilmen Frost.
 Han är inte bara barnens favorit, han är mammornas favorit också, säger Håkan Waxegård, artistbokare.

Multitalangen Nassim Al Fakir har turnerat med Diggelo, medverkat i musikaler, och släppt en barnkokbok. Han har varit programledare för bland annat Bolibompa och Retorikmatchen, en tävling som ska lära sjätteklassare att ta plats. Han har gjort rösten till Paddington i  långfilmen om björnen Paddington och snögubben Olof i Disneyfilmen Frost.

2011 släppte Nassim Al Fakir släppte sitt första album ”Ute och Cyklar”, ett album som Grammisnominerades för Årets barnalbum samma år. Där blandar han musikstilar, sväng, humor och lekfullhet, och roliga historier. Han spelar dessutom slagverk och trummor på albumet. 2016 släppte han ytterligare ett album: ”Springer runt och säger hej”. Däremellan har han dessutom släppt flertalet kommersiella singlar som ”Hopp” och ”mitt i djungeln”.

Med motiveringen: ”Nassim Al Fakir får Alfons-Bokalen 2013 för sina insatser för barn och barnkultur i Alfons Åbergs anda. Med värme, humor och vetgirighet väcker han intresset för musik och rytm hos barn från noll till nittionio.” tilldelades den storslagna barnstjärnan Nassim Al Fakir Alfons-Bokalen 2013 för sina insatser för barnkultur.

Foto: Blixten & Co