LÖRDAG 19 AUGUSTI 2017

HOFFMAESTRO

Hoffmaestro är nog ett av de största banden på småländska höglandet om man räknar till deras popularitet som liveband. Hoffmaestro har gjort stor succé tidigare på bland annat på Eksjö Stadsfest och nu har turen kommit till Sävsjö. Hoffmaestro har varit det mest önskade bandet sedan festivalen startade.

Hoffmaestro är elva man på scen, deras blåssektion och slagverkare gör att bandet låter som väldigt få andra band. Sångare Jens Malmlöf är huvudsångare, men fler i bandet sjunger och det är också något som gör bandets speciella stil och sound komplett. Jens har som många andra i bandet andra framgångsrika karriärer. Jens är skådespelare, manusförfattare, låtskrivare och musikproducent. Bandet består av Karl-Uno Lindgren, John Lindgren, Johan Ekhé, Nils Tull, Harry Wallin, Thomas Eby, Hampus Lundgren, Kristian Harborg, Kaliffa Karlsson och Petter Linde och Jens Malmlöf.

Hoffmaestro dök upp på den svenska scenen 2005 med filmen Stockholm Boogie; de själva stod för manus, regi och soundtrack. Filmen var en framgång och bandets karriär tog fart. Sedan dess har de spelat på de största festivalerna och släppt ett antal skivor, singlar och EP:s. De bygger sin publik genom att alltid leverera en fantastisk konsertupplevelse. 2006 grammisnominerades Hoffmaestro för videon till ”Young Dad”, albumet ”Skank-a-tronic punkadelica” kammade direkt hem förstaplatsen på Itunes albumlistas, singeln ”Round It Goes” blev en hit på Trackslistan och ”Memories in Blue” låg länge på Svensktoppen. Bandets absolut största hit; ”Highway Man” släpptes redan 2008, växte sakta i popularitet och nådde sin största framgång under hösten 2010, men låten är fortfarande en av landets mest spelade låtar. På privata fester är det säkert den i särklass mest spelade låten och har blivit som ett signum för bandet.

Hoffmaestro representerar en unik kombination av disciplin och kaos, skriver de på sin hemsida. Stilen är otvivelaktigt deras egen, oavsett om den kommer från ska, soul, hip hop, reggae eller punk. De menar kommit till en punkt i sin karriär där de känner att de kan skriva om nästan vad som helst som upptar deras tankar och liv. Om du vill veta vad de är för personer, så är det bara att lyssna på texterna. Hoffmaestro har också blivit framgångsrika ute i större delen av Europa.

Foto: EA