LÖRDAG 19 AUGUSTI 2017

BENJAMIN INGROSSO

Lets Dancevinnaren, melodifestivalstjärnan, låtskrivaren, skådespelaren, kläd-designern, och inte minst flickidolen Benjamin Ingrosso kommer på sin första egna turné till Sävsjö Celebration. Benjamin var en av de stora vinnarna i årets melodifestival, där han framförde sin låt; ”Good Lovin”.

Benjamin har trots sin unga ålder spelat i massor av musikaler och teaterpjäser, som till exempel; Nils Karlsson Pyssling och Karlsson på taket. Han har också varit med Lilla melodifestivalen, Diggiloo, Eldsjälsgalan och allsång på skansen. Han vann danstävlingen Let’s Dance 2014 och har dessutom ett eget klädmärke.

Sedan ett par år tillbaka så har dock Benjamin bestämt sig för att satsa på att vara låtskrivare och artist. Den karriären har också börjar riktigt bra. Den har redan lett till flera Tv-framträdande och för ett par veckor sedan, så kom han på en hedrande 5e plats i finalen av Melodifestivalen. Nu är hans låt ”Good Lovin” en av radions mest spelade låtar. Benjamin har sedan ett par år tillbaka kontrakt med samma team av producenter, låtskrivare och skivbolagsfolk som Zara Larsson har, så vi kan vänta oss fler framgångar för Benjamin Ingrosso.

Benjamin Ingrosso heter egentligen Wahlgren Ingrosso i efternamn och dessa två efternamn skvallrar om ett riktigt kändisbarn utöver alla de talanger underbarnet Benjamin har på egen hand. Mamma är ju sångerskan, musikalstjärnan Pernilla Wahlgren, som numera även landets bloggdrottning och gör landets mest lyssnade podradio. Pappa heter Emilio och är dansare och framgångsrik restaurangägare. Syskonen heter Bianca, som även hon är känd från Lets Dance och Oliver som är framgångsrik DJ. Oliver är dock inte lika känd som Benjamins brorson Sebastian Ingrosso, från världskända Swedish House Mafia. Mormor Christina Schollin och morfar Hans Wahlgren är båda kända skådespelare. Listan på kända Wahlgrenare och Ingrossos kan göras längre än så…

Foto: Live Nation