LÖRDAG 19 AUGUSTI 2017

ACE WILDER

Efter framgången i Melodifestivalen 2017 blev Sävsjö Celebrations bokningsteam nerringda av personer som ville se Ace Wilder på festivalen. Sagt och gjort, lördagen den 19 augusti spelar Ace Wilder på Sävsjö Celebration.

Wilder växte upp på olika platser i världen, bland annat i Miami, Florida, där hon tävlade i Jazzdans på nationell nivå. En fotskada tvingade henne att sluta, och ungefär samtidigt flyttade hon tillbaka till Sverige. Nu bor hon i Stockholm, och i stället för jazzdans har hon funnit sin passion i streetdance – vid sidan av sång och musik.

2006 släpptes hitten ”Betty” med gruppen Paper Moon Dragon som hon startat tillsammans med två bänner. Sedan dess har hon verkat som låtskrivare åt olika artister, och flera av låtarna har legat på 10-i-topplistor bland annat i tyskland.

Efter att i flera år också ha sjungit och dansat bakom flera internationella artister på turnéer världen över bestämde hon sig 2012 för att satsa på en solokarriär och fick snabbt kontrakt med EMI Records och Warner Music. Hon har gett ut singlar som ”Do It”, vilken bland annat hörts i flera amerikanska TV-serier och reklamfilmer. Hösten 2013 släpptes singeln ”Bitches Like Fridays”, som även har blivit remixad av flera kända DJ:s. Hösten 2013 kom EP:n A Wilder, som utsågs till ”Bästa EP” vid Scandipop Awards i januari 2014

Ace Wilder deltog i Melodifestivalen 2014 med låten ”Busy Doin’ Nothin’ ” och tog sig i den tredje delfinalen vidare till finalen i Friends Arena den 8 mars 2014 där hon kom på en andra placering med. I Melodifestivalen 2016 tävlade Wilder i första deltävlingen med låten Don’t Worry. Hon tog sig direkt till finalen den 12 mars. Väl i finalen slutade hon på tredje plats.

PRESSBILD: United Stage