LÖRDAG 19 AUGUSTI 2017

EBBA GOLD

Ebba Gold, med Thåströms låtar på repertoaren, kommer till Sävsjö Celebration. Vi kommer att få höra Staten och kapitalet, Die Mauer, 800 grader, Du ska va president, Var e vargen, Mamma pappa Barn och alla andra av Thåströms största låtar.

Ebba Gold är landets mest anlitade tributeband. De startade i april 2000 och har sedan dess turnerat flitigt runt om i hela landet. Bandet spelar alla hits från Ebba Grön, Imperiet  och Thåström solokarriär.

Vissa kallar Ebba Gold för det ultimata coverbandet för alla festliga tillfällen. Andra väljer istället att benämna dem som ett tributeband eftersom de enbart spelar låtar som skapats av Ebba Grön och Imperiet samt låtar av Joakim Thåström från hans karriär som soloartist. Oavsett vad man väljer att kalla bandet för så har de träget turnerat runt om i hela landet sedan starten 2000.

Ebba Gold består av den klassiska uppsättningen med två gitarrister, en basist och en trumslagare. Det vill säga allt ett band behöver för att förmedla de moderna svenska klassikerna som Ebba Gold spelar. På basen finner man Petta Gustavsson, trummorna liras av Per Staffas och gitarrerna hänger på Kimmen Svensson och Erik Myrsell som även står för sången i bandet.

Bandets slogan är ”800% Thåström”. Det är lätt att räkna ut att det är en nick till både den legendariske frontfiguren Joakim Thåström och till låten 800 grader som är Ebbas Gröns största hit genom tiderna.

Foto: Peter Bjöns